Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEntertainmentΧωρικός Ήχος: Η Νέα Τεχνολογία του Karlheinz Brandenburg στη CES 2024

Χωρικός Ήχος: Η Νέα Τεχνολογία του Karlheinz Brandenburg στη CES 2024

Ο χωρικός ήχος, αγαπητός από τους μουσικόφιλους και αμφιλεγόμενος για άλλους, είναι πλέον ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει αναπόσπαστο μέρος της ατμόσφαιρας των ακουστικών. Η Apple, με τα και AirPods , άνοιξε τον δρόμο, ενώ η και η JBL ακολούθησαν. Ωστόσο, ο Karlheinz Brandenburg, γνωστός για την ανάπτυξη της τεχνολογίας MP3, φέρνει την επαυξημένη πραγματικότητα στα ακουστικά με έναν εντελώς νέο τρόπο.

Στην έκθεση CES 2024, ο Brandenburg παρουσίασε ένα νέο σύστημα ακουστικών επαυξημένης πραγματικότητας, χρησιμοποιώντας ένα Vive Tracker και κανονικά ενσύρματα ακουστικά για τη μετάδοση χωρικού ήχου. Μεταξύ των δοκιμαστικών, συνομίλησα με τον επιστήμονα ήχου για τη νέα τεχνολογία του και τη συνέχιση της εξέλιξης του χωρικού ήχου.

Η Νέα Τεχνολογία: Χωρικός Ήχος Συν+

Η νέα τεχνολογία που παρουσίασε ο Brandenburg δεν είναι απλώς μια νέα μορφή, αλλά μια εντελώς καινοτόμος προσέγγιση. Αναπτύσσεται λαμβάνοντας υπόψη τη θέση του χρήστη στον χώρο, προσδιορίζοντας την κατεύθυνση του κεφαλιού και προσαρμόζοντας τον ήχο ανάλογα. Μπορεί κανείς να το αναλογιστεί ως “χωρικό ήχο συν+”.

Κατά τη διάρκεια του demo, εγκαταστάθηκε ένα σύστημα ηχείων πέντε καναλιών, και ο ίδιος ο Brandenburg ζήτησε να περπατήσουμε στον χώρο, ακούγοντας πώς η αλλάζει με την κίνηση. Η ακρίβεια αυτής της τεχνολογίας έγινε εμφανής όταν φορέσαμε ένα ζευγάρι ενσύρματα ακουστικά με ενσωματωμένο Vive Tracker. Ο ήχος μεταφέρθηκε από τα ηχεία στα ακουστικά χωρίς καμία απώλεια ποιότητας.

Το Μέλλον του Χωρικού Ήχου

Το demo απέδειξε ότι η ομάδα του Brandenburg έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη επαυξάνοντας τη με δεδομένα θέσης από ένα σύστημα μικροφώνου-ακουστικού VR. Ενώ τα εξωτερικά αισθητήρια είναι ακόμα μέρος της λύσης, η ομάδα σκοπεύει στο μέλλον να υιοθετήσει μια πιο ενσωματωμένη προσέγγιση. Ο Brandenburg εκφράζει την ελπίδα ότι οι μεγάλοι κατασκευαστές ακουστικών θα ενσωματώσουν αυτήν την τεχνολογία στα μελλοντικά τους προϊόντα.

τη σύγκριση με την εργασία του στο MP3, ο Brandenburg δηλώνει ότι παρόλο που είναι διαφορετική, και οι δύο τεχνολογίες αντιμετωπίζουν τις δικές τους προκλήσεις. Το μέλλον του χωρικού ήχου φαίνεται φωτεινό, καθώς ο Brandenburg εξερευνά νέες διαστάσεις της ήχου.

Η εξέλιξη αυτή του χωρικού ήχου αναμένεται να κάνει τη μουσική εμπειρία πιο συναρπαστική και προσαρμοσμένη από ποτέ. Το μέλλον των ακουστικών φαίνεται πιο συναρπαστικό, με τον Karlheinz Brandenburg να παραμένει στο επίκεντρο της εξέλιξης της τεχνολογίας ήχου.

Marizas Dimitris
Marizas Dimitrishttps://cybervista.gr
Αφοσιωμένος λάτρης κινητών Samsung, ο Δημήτρης έχει εξελίξει μια ιδιαίτερη σχέση με τα προϊόντα της εταιρίας, εκτιμώντας τον σχεδιασμό, την απόδοση και την καινοτομία που προσφέρουν. Γράφοντας και διαβάζοντας τεχνολογικά νέα από όλο τον κόσμο.
RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular